BFN Fusion

A digitális platform a maximális hatékonyságért a gazdaságokban
 

Ahogyan egykor a csillagok segítségével navigáltunk az óceánokon, ma már az adatok segíthetnek önnek optimalizálni az állattartás eredményeit. A BFN Fusion egy mindent megváltoztató szoftverplatform. Összegyűjti a gazdaságai által generált összes adatot, és releváns értéket ad a termeléséhez. Big Data à la Big Dutchman.

Látogasson el új YouTube-csatornánkra!

A BFN Fusionnel a Big Dutchman 2021-ben egyedülálló megoldást vezetett be a mezőgazdasági adatok digitalizálására, függetlenül a berendezések gyártójától.

Alig egy évvel később a német állattenyésztési berendezések szállítója már több, mint 21 országból származó ügyfeleket elégített ki, azaz mindenkit, aki a BFN Fusiont használja: a digitális platformot minden bizonnyal jól fogadták!

Szeretné megtudni, mi történt az indulás óta? Szeretné megtudni, hogy miről is szól a BFN Fusion? Itt megtalálja a megfelelő videót - feliratokkal együtt.

Apropó! További videókért maradjanak velünk!

Hogyan működik BFN fusion?


A BFN Fusionnel a Big Dutchman egyedülálló megoldást kínál a mezőgazdasági adatok digitalizálására. Szeretné megtudni, hogy mi történt a kezdetek óta? Szeretne többet megtudni arról, hogy miről is szól a BFN Fusion? Nos, akkor ez a tökéletes videó az ön számára.

Üdvözöljük a „How to BFN fusion” című videóban. A nevem Annette, és nagy örömömre ma Simon csatlakozik hozzánk.

Annette: Természetesen a BFN Fusion elindításakor találkoztunk. Örülök, hogy látlak, és szeretném megtudni, hogy mi is történt azóta.

Simon: Sok minden, tényleg sok minden. Nagyon elfoglaltak voltunk. Először is, világszerte utaztunk, beszélgettünk az ügyfelekkel. Még több modult vezettünk be a BFN Fusion platformba. Valamint még több funkciót vezettünk be a meglévő modulokba.

Onnan, ahonnan indultunk, néhány tesztelő ügyféllel, mostanra 21 országban ténylegesen használják a rendszert. Számomra az a legfontosabb, hogy nagyon jó visszajelzéseket kapunk mindenkitől, aki használja. És amikor az értékesítésben dolgozó kollégáim azt mondja, hogy sokkal többet beszélünk az ügyfelekkel a digitális átállásról. Nagyon örülnek, hogy most már valóban támogatni tudjuk őket ebben. Szóval, mindent egybevetve, elégedett vagyok.

Annette: Tehát sok ügyfél már képben van, de úgy gondolom, hogy sokan még mindig nincsenek teljesen tisztában a BFN Fusionnel. Mesélne nekünk erről egy kicsit többet? Mi is pontosan a BFN Fusion és kinek szól?

Simon: A BFN Fusion a Big Dutchman digitális szolgáltatása, amely segít optimalizálni és jobban irányítani a gazdaságokat, valamint megfelelően áttekinteni.

Tulajdonképpen azt biztosítja, hogy a gazdaságokat összekapcsoljuk, hogy összegyűjtsük az adatokat és a felhőben elérhetővé tegyük. Ezen felül különböző moduljaink vannak, amelyek ténylegesen segítik a felhasználót a jobb gazdálkodásban és a hatékonyság növelésében.

És nem számít, hogy egy gazdasága van, több gazdaságot irányít, vagy egy teljes értékláncot vezet. Mi ebben is segíteni tudjuk. Még azok az ügyfelek is részt vehetnek ebben, akik nem szerelték fel gazdaságukat Big Dutchman berendezésekkel. A gazdaságaikat is képesek leszünk összekapcsolni.

Tehát felhasználók széles köre van itt: a mezőgazdasági dolgozók, a gazdaság vezetői. Vannak vezetőink a központban, baromfiszakértők, állatorvosok, és vannak emberek a takarmánygyárakból, vágóhidakról, akik világszerte használják az alkalmazásokat.

Egy ajtó az összes digitális szolgáltatáshoz

Annette: Tehát a felhasználók többszöröse jelen van, de hogyan használják a BFN Fusiont? Hogyan néz ki valójában?

Simon: Igen, azt hiszem, vethetünk egy pillantást a képernyőre itt. Az első dolog, amit felismerhetsz, hogy itt nem az áll rögtön, hogy BFN Fusion, hanem az, hogy „My Big Dutchman”. A „My Big Dutchman” a Big Dutchman ügyfélportálja.

Ügyfélként ez az ön ajtaja a Big Dutchman összes digitális szolgáltatásához. Ha már regisztrált itt, beléphet és kezelheti fiókját. Gondoskodhat az összes számláról, kereshet pótalkatrészeket. Megkeresheti a berendezéseinkre vonatkozó dokumentációt, és még remek ajánlatokat is kaphat webshopunkban. Természetesen a BFN Fusion modulok alkalmazáshoz is hozzáférhet innen.

Alkalmazási modulok a nagyobb hatékonyságért

Annette: Nagyon könnyen használhatónak tűnik, de ezek az alkalmazások, miért értékesek egyáltalán az ügyfél számára?

Simon: Azt hiszem, mindenekelőtt a csatlakozásról, az adatok megszerzéséről van szó. Ezek tetején vannak ezek a különböző alkalmazási modulok, amelyek segítenek hatékonyabbá válni. Csak két-három példát hozok neked.

Megnézünk egy olyan alkalmazást, mint a Survey. A Survey lehetővé teszi, hogy részletesen elemezze a termelését, ami azt jelenti, hogy megtalálja a problémák kiváltó okait, és ezáltal optimalizálja azokat. Vannak olyan alkalmazásaink, mint a Trend Warnings, amely figyeli a termelését, és jelzi, hogy probléma van, mielőtt az valóban problémává válna. Van vágósúly-előrejelzés, amely segít megjósolni a csirkék súlyát napokkal a vágás előtt.

És még egy utolsó példa, tudom, hogy csak kettőt vagy hármat mondtam, de ezt is megemlítem: az export. Kicsit technikásan hangzik, de ami fontos, hogy az adatok felhasználásához ügyfeleinknek el kell juttatniuk az adatokat más alkalmazásba, más rendszerbe, hogy az adatok valóban értékessé váljanak. Ezt teszi az Export alkalmazás: az általunk gyűjtött adatokat elérhetővé teszi más alkalmazások számára.

Ez csak néhány példa. És mint láthatja, van még sok minden, amit fel lehet itt fedezni.

Alulról építkező megközelítés

Annette: Úgy látom, hogy sok különböző alkalmazásunk van, és úgy tűnik, ez sok előnnyel jár az ügyfél számára. Ez egyedülálló? Vannak versenytársak, akik valami hasonlót csinálnak, vagy pontosan ugyanazt, mint amit a Big Dutchman csinál?

Simon: Természetesen a kollégáknak is megvan a saját stratégiájuk, és ők is fejlesztenek alkalmazásokat. Mondhatjuk, hogy afféle konkurens alkalmazások.

Azonban azt látjuk, hogy ők más megközelítést alkalmaznak, mint mi. Inkább azt, amit én úgy hívok, hogy felülről lefelé irányuló megközelítés. Elkezdenek igazán szép kezelő felületeket, szép analitikai eszközöket fejleszteni, tehát mondhatni szép színeket és grafikonokat használnak.

Mi inkább az alulról felfelé irányuló megközelítést alkalmazzuk, ahol arra összpontosítottunk, hogy az adatokat a farmokról a felhőbe juttassuk. Ők mindennek a tetején vannak és az alkalmazásaikat is erre helyezik ki.

Továbbá fontos, hogy már a kezdetektől fogva úgy döntöttünk, hogy a csatlakozás nem csak a csatlakozásról és az adatok megszerzéséről szól, hanem az ügyfeleink támogatásáról is két nagyon nehéz dologgal kapcsolatban: a farmok csatlakoztathatósága és a kiberbiztonság. Ezért ez a két dolog szabványként van beépítve az alkalmazásainkba.

Ha röviden összefoglalnánk, akkor úgy gondolom, hogy a mi megközelítésünk az adatokhoz való hozzáférést jelenti: a gazdaságokból származó valós idejű adatokhoz, jól strukturált módon, ahol megbízhat az adatokban, mert érvényesek, szűrtek, és a kapcsolódás is biztosított. Végül ennek része az is, hogy a kiberbiztonság szempontjából biztonságossá tegyük a farmot és a felhőben lévő adatokat is. Azt hiszem, ez különböztet meg minket a versenytársaktól.

Annette: Érdekes, amit az adatokról mond, tehát valóban egy teljesen átfogó rendszer, amely ténylegesen működik. Köszönöm, Simon.

És ezzel elérkeztünk a videó végére, a BFN Fusion bemutatásának első részéhez. Ha szeretné követni a videókat, akkor ne felejtsen el feliratkozni. Várjuk a következő alkalommal.


A BFN Fusion biztonságosan összekapcsolja az összes mezőgazdasági adatot egyetlen platformon, függetlenül a berendezés gyártójától. De igaz-e, hogy minden gazdaság összekapcsolható? És ha igen, hogyan? Pontosan ezt fogjuk megtudni ebben a videóban.

Üdvözöljük a” How to BFN Fusion” új videójában. A nevem Annette, és ma Sören társaságában vagyok itt.

Annette: Sören, sokat hallottunk a BFN Fusionról és arról, hogy miről szól. De ma azt szeretném megtudni, hogyan tudom a gazdaságomat ténylegesen csatlakoztatni hozzá?

Sören: A BFN Fusion-hoz való csatlakozáshoz az OrbitX áll rendelkezésünkre. Ez egy IoT átjáró, amely 4G technológiát használ, hogy az adatokat a felhőbe juttassa.

Annette: Rendben. Ez igazán különlegesen hangzik.

Sören: Igen, ez különleges. Nagyon sok erőfeszítést, szenvedélyt és mérnöki időt fektettünk abba, hogy egy jól összeállított csomagot kapjunk. Így mostanra már vannak klímaszenzoraink, például hőmérséklet és a páratartalom ellenőrzésére, vannak vízmérceink, madármérlegeink, silómérlegeink és tételes mérlegeink is.

Annette: Ez lenyűgözően hangzik, de engem az érdekelne, hogy miben különbözik a tényleges beállítás, amikor egy Big Dutchman-farmról van szó, illetve egy nem Big Dutchman-farmról?

Sören: Nézzük meg a képet. Egy Big Dutchman-farm esetében ez nagyon egyszerű. Van egy Viper vezérlőnk, egy, kettő, három, négy, ahányan csak vannak a farmon, és ezek a vezérlők elküldik az adataikat az OrbitX-nek, az OrbitX pedig elküldi az adatokat a felhőbe.

Egy nem Big Dutchman-farm esetében csak érzékelőket telepítünk, vezetékes vagy vezeték nélküli érzékelőket, és ezek az érzékelők küldik az adatokat az OrbitX-ünkbe, házanként egyet. Az OrbitX pedig gyorsan és biztonságosan küldi az adatokat a felhőbe.

Könnyű telepítés 

Annette: Könnyűnek hangzik, de valójában bonyolult a telepítése?

Sören: Szerintem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Nemrég volt egy ügyfelünk, aki azt mondta, hogy szereljük fel az összes házát ezekkel az érzékelőkkel. Én pedig azt mondtam neki: "Meg tudod csinálni egyedül is." Ő pedig 16 ilyen, és ehhez hasonló érzékelőt telepített és csatlakoztatta őket az átjáróhoz.

Amikor rájött, hogy rossz helyre tette őket, átrendezte őket. Egy órával később már más volt a beállítása, és minden egyenesen a felhőbe ment. Tehát a beállítás tényleg egyszerű, de ha szeretné, természetesen segítünk. Különösen a vezetékes érzékelőkkel kapcsolatban.

Annette: Jól hangzik. Az is egyszerűnek tűnik, hogy az ügyfél maga csinálja. Szóval, igen. Csodálatos.

Köszönjük szépen, hogy csatlakozott hozzánk. Kérem, iratkozzon fel a csatornánkra, és várjuk a következő alkalommal is.

 

Digitalizáció: az állattenyésztés felemelkedő csillaga.

A BFN Fusion mérföldkő a mezőgazdaság digitalizációjában - nem csak számunkra, mint vállalat számára. Felhőalapú megoldásunk új mércét állít az egész iparág számára. A BFN Fusion számos hozzáadott értéket kínál a termelőknek, különösen a nagyobb vállalatoknak, amelyek több gazdasággal rendelkeznek különböző helyszíneken.

Főbb előnyei

  • Teljes ellenőrzés és maximális biztonság
  • Alacsonyabb költségek, nagyobb hatékonyság, kiszámítható siker elérése
  • Az emberi hibák kiküszöbölése, a személyzet munkaterhelésének csökkentése
  • Csökkenti a termelési kockázatokat
  • Teljes és biztonságos dokumentáció létrehozása
  • Csökkenti a betegségeket és minimalizálja a veszteségeket
  • Rugalmas és cselekvőképes marad

A termelés hatékonyabbá, jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá tétele

Nagy hozzáadott érték a teljes értéklánc számára

A rendszer szabványosított adatokat szolgáltat a termelés minden fázisáról és az értéklánc minden láncszeméről. Lehetővé teszi a takarmánymalmok, vágóhidak, keltetőüzemek, takarmánysilók és egyéb létesítmények integrálását, és központilag kezel minden adatot, beleértve az ERP-rendszerből származó adatokat is.

Felhasználóként egyszerűen és biztonságosan hozzáférhet minden termeléssel kapcsolatos információhoz átfogó formában, egyetlen innovatív felhőplatformon összefűzve. Most először lesz képes a teljes értékláncot hiánytalanul nyomon követni, lehetővé téve a termelés adatalapú optimalizálását.

A BFN Fusion emellett megkönnyíti az összes termelési folyamat dokumentálását, jelzi az optimalizálási lehetőségeket, és fenntarthatóbbá és jövedelmezőbbé teszi vállalkozását.

 

Minden, ami számít - egy pillanat alatt

Értékes tudás intuitív meglátásokon keresztül.

Felhőalapú megoldásként a BFN Fusiont a világ bármely pontjáról és bármilyen eszközzel elérheti: okostelefonjával, táblagépével, laptopjával vagy asztali számítógépével.

A felhasználói felület könnyen érthető és intuitívan használható, mivel mi tudjuk, hogy mely információk igazán fontosak a napi feladataihoz. Így vezetjük önt, hogy biztonságosan a siker útján maradjon.

 

Különböző BFN Fusion modulok, egy cél

Minden teljesítményadat egy pillanat alatt a kiszámítható üzleti fejlődés érdekében.

A BFN Fusion teljes áttekintést és ellenőrzést biztosít a termelési láncról, minden helyszínen és valós időben. Az üzleti tevékenységnek minden területére kifejlesztettünk egy-egy specifikus alkalmazási modult.

Idővel további modulokat fogunk hozzáadni, amint azok a tojástermelésre, baromfitenyésztésre és sertéstenyésztésre vonatkozó három üzletágunk számára relevánsak lesznek. A BFN Fusion tovább fog növekedni, és ezzel együtt a lehetőségek is, hogy bizalmasan megfeleljenek a mezőgazdasági ágazat jövőbeli kihívásainak.

 

OrbitX - kis doboz, nagy kapcsolat

Igazi kvantumugrás - függetlenül az ön által használt berendezéstől.

Más gyártóktól származó berendezéseket vagy vezérlőket használ, esetleg különböző gazdaságokban különbözőket? Semmi gond! OrbitX IoT-átjárónk a hiányzó láncszem, amely mindenféle hardvert összekapcsol a BFN Fusionnel - egyszerűen, biztonságosan és megbízhatóan. A kis doboz könnyen telepíthető bármelyik telephelyén.

Az OrbitX valós időben továbbítja az összes termelési és éghajlati adatot a BFN Fusion felhőbe. Ha az OrbitX-et integrálja a meglévő gazdasághálózatába, összekapcsolhatja az összes telephelye és gazdasága adatait. A BFN Fusion érvényesíti és strukturálja az összes gazdaságból származó valós idejű adatokat: most először kap teljes, részletes és összehasonlítható áttekintést a teljes értékláncáról.

Főbb előnyök

  • Az összes gyártó összekapcsolása
  • Minden gazdaság csatlakoztatva, minden adat látható
  • Független a helyszíni internettől
  • Teljesen gondozott és biztonságos
  • Világszerte összeköttetésben, világszerte páratlan